Nema masovne grobnice u Zubinom Potoku

Predsednik Komisije Vlade Kosova za nestale Prenk Đetaj izjavio je da u Zubinom Potoku, tokom provere i iskopavanja na lokaciji na kojoj se sumnjalo da postoji masovna grobnica, nisu nađeni posmrtni ostaci nestalih tokom ratnih sukoba na Kosovu.

Đetaj je agenciji Beta rekao da su iskopavanja rađena tokom jučerašnjeg dana u Zubinom Potoku, na četiri lokacije, i da na njima ništa nije nađeno.

Đetaj je dodao da se na Kosovu kao nestali vodi još 1.665 ljudi, Albanaca, Srba i drugih nealbanaca.

Prema njegovim rečima, istragu je odobrio specijalni tužilac u Prištini. Naveo je da će se na licu mjesta nalaziti sudski forenzičari, kao i pripadnici kosovske policije i Euleksa.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."