Ozelenjavanje Kosovske Mitrovice u okviru projekta “Zelena Mitrovica”

U okviru projekta “Zelena Mitrovica” koji sprovodi opština Severna Mitrovica a finansira EU,uredjenje grada je započeto dvorištem Tehničke škole.

Posečeno drveće biće zamenjeno mladim sadnicama.

. Za realizaciju projekta obezbeđeno je oko 400 000 eura.

“Ovim projektom ćemo osvežiti 14 lokacija u gradu, kao što su dečija igrališta i zelene površine. Značajan deo radova biće oko crkve gde će se napraviti i amfiteatar. Napraviće se i teretane na otvorenom i biciklističke staze.Za realizaciju ovog projekta zaslužan je gradonačelnik Goran Rakić,koji je uspeo da obezbedi sredstva od EU”, rekla je Adrijana Hodžić glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica

Narednih meseci sređivaće se i ozelenjavati više lokacija u gradu sa ciljem da Mitrovica bude što lepša a samim tim i prijatnija za život.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."