Odalović: Nema posmrtnih ostataka oko hrama u Prištini

Ni na trećoj lokaciji u blizini hrama Hrista Spasa u Prištini nisu pronađeni posmrtni ostaci, čime je pretraga u okolini crkve završena.

Ovo je potvrdio predsednik srpske Komisije za nestala lica Veljko Odalović, koji je danas, zajedno sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve prisustvovao pretrazi treće, poslednje lokacije.

„Izvesno je da ni na ovoj lokaciji, kao ni na prethodne dve nisu pronađeni posmrtni ostaci. Time je praktično okončana sva aktivnost“, kaže Odalović.

Dodaje da će nadležni ograni koji su vodili ovaj postupak izdati i zvanično saopštenje i dati više tehničkih detalja.

„Važno je da je dat odgovor na nešto što je u ovom trenutku bilo opterećujuće i po srpsku i po kosovsku javnost i porodice. Da ponovim još jednom, na ovoj lokaciji nisu pronađeni posmrtni ostaci“, kaže Odalović.

Pretraga terena oko hrama Hrista Spasa u Prištini počela je 13. jula, a juče i danas je izvršena pretraga poslednjeg mesta koje je označeno kao moguće grobnica.

Današnjem iskopavanju prisustvovali su i članovi Komisije i Radne grupe za nestala lica, predstavnici Tužilaštva Kosova, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i Euleksa.

Izvor: Radio KIM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."