“Dan sećanja” sutra u Orahovcu

U Velikoj Hoči sutra će biti služen parastos Srbima koji su stradali  1998. godine u napadu na Orahovac i okolna sela – Retimlje, Opteruša, Zočište i Velika Hoča.

Parastos, koji će služiti episkop raško – prizrenski Teodosije, biće održan ispred spomenika u Velikoj Hoči, sa početkom u u 11 sati, saopštila je Kancelarija za KiM.
Nakon parastosa, kome će prisustvovati i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, u 12 sati u sali Doma kulture u Velikoj Hoči biće održan prigodan program.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podseća da se na ovaj način, svake godine 18. jula obeležava „Dan sećanja“ na žrtve, koje su stradale između 11. i 28. jula 1998. Tada je život izgubilo 47 ljudi, dok je u logore odvedeno preko stotinu Srba i Roma sa ove teritorije zapadnog Kosova. Ukupno je sa teritorije opštine Orahovac tokom 1998.i 1999. godine stradalo 85 ljudi.

Izvor:

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."