Srpski mediji na Kosovu neobavešteni o početku iskopavanja sumnjive lokacije u Prištini

Udruženje novinara Srbije na Kosovu najoštrije protestuje što mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku nisu obavešteni o početku iskopavanja terena kod Hrama Hrista Spasa u Prištini, zbog sumnje da se na toj lokaciji nalazi masovna grobnica.

Selektivno obaveštavanje medija i izostanak zvaničnog poziva od strane prištinskih vlasti ne doprinosi objektivnom i pravovremenom izveštavanju o ovom događaju, smatra UNS na Kosovu.

U saopštrenju za javnost udruženje podseća da se ovim postupkom krši pravo na slobodan pristup informacijama I zahteva od nadležnih organa da ravnopravno odnose prema svim medijima na Kosovu, “posebno kada su u pitanju događaji od izutenog značaja”.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."