• Početna>
  • Vesti>

Pesnički susreti: Milanu Mihajloviću Pesničko uspenije

U porti manastira Banjska održani su tradicionalni pesnički susreti u okviru likovne kolonije „Sokolica 2016“.
Pesnici iz centralne Srbije, Kosova i Metohije, Republike Srpske i Crne Gore kazivali su svoje stihove, a među njima su Milica Lilić Jeftimijević, Dara Vučinić , Duška Vrhovac , Duška Petrović, Ilija Šaula, Miomir Jovanović, Nenad Jero Radenković, Predrag Bogdanović, Živojin Rakočević, Milica Bakrač.

Prestižno prizanje „Pesnička povelj“ ove godine odlukom žirija dodeljeno je kosovskometohijskom stvaraocu Golubu Jašoviću i uručena je tokom pesničkih susreta. Danas, na dan opštine Zvečan na svečanoj akademiji, najprestižnije priznanje „Pesničko uspenije“ biće dodeljeno pesniku iz Kosovske Mitrovice, Milanu Mihajloviću. Mihajlović je od osnivanja Kulturne manifestacije nesebično davao sebe punih 20 godina,a jedan je od idejnih tvoraca i osnivača pesničkih susreta u okviru „Sokolice“. U obrazloženju žirija navodi se da dobitnik ovog prestižnog prizanja ove godine proslavlja 25 godina svog književnog i kulturnog stvaralaštva. Pored svog stvaralaštva, Mihajlović je utkao sebe maksimalno se angažujući, i time dao neizmerni doprinos da Pesnički susreti i sama manifestacija Sokolica u kontinuitetu, sa kvalitetno osmišljenim programsim sadržajima traju punih 20 godina,a priznanje je konačno pripalo onome ko ga je osmislio i ustoličio.
U kulturnom programu učestvovali su dramski umetnik Ivan Vučković, Milica Milisavljević Dugalić i pevačka grupa KUDa Zvečan.
Na samom kraju usledio je koncert Nikole i Bojane Peković i profesora Aleksandra Jakovljevića.

Comments

Pročitaj još