Banjska: Otvoreni bazeni “Rajske banje”

U Banjskoj su danas svečano otvorena  dva bazena na otvorenom  u okviru „Rajske banje“.

Bazene su otvorili dirkektor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, vladika raško-prizrenski i kosovko-metohijski Teodosije i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Đuruć ističe da je osnovni cilj izgradnje lečilišnog kompleksa „Rajska banja“ bio privredni razvoj i upošljavanje ljudi iz ovog kraja.

„Upošljavajući nove ljude mi osiguravamo ostanak i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Nadam se da ćemo kroz  nekoliko meseci ovde biti okupljeni da otvorimo i zimske bazene , i da ćemo ove u mnogim pokolenjima videti kako se zahvaljujući ovoj banji ovaj divan kraj razvija i cveta“, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vladika Teodosije poručio je okupljenima da je Banjska oduvek bila mesto duševnog lečenja, a da će od sada Banjsku posećivati kako bi se i tečesno okrepili.

„Veoma sam srećan što smo svi zajedno uspeli da završimo ovaj prvi deo radova na radost mladih. Pred nama su i druge zgrade započete, a koje treba da budu u funkciji onih koji žive na ovom prostoru i svoih onih koji će dolaziti ovde da leče telo i odmore dušu u manastiru Banjska“, poručio je vladika.

„Ovo je izuzetno važan dan za narod koji živi u Banjkoj, i koji žele da ostanu na ovom prostoru“, rekao je Todosijević i dodao da razvitak Banjske mora ostati jedan od prioriteta u narednom periodu.

„Ostaje nam obaveza da se trudimo da unapredimo ovo mesto na koristi meštana i da se Banjska razvije u svakom pogledu“, kaže Todosijević.

U  kulturno-zabavnom delu programa učestvovali su Plesna grupa „Street Dance“ iz Kosovske Mitrovice i klub za sinhrono plivanje „Sirene“ iz Niša.

Projekat „Rajska banja“ realizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Eparhija raško-prizrenska i Opština Zvečan. Projekat uključuje 2 bazena na otvorenom rekreativnog karaktera i zatvorene bazene sa vodom koja služi u terapeutske svrhe. Kompleks se prostire na oko 1600 metara kvadratnih.

Comments

Pročitaj još