Radio Kosovska Mitrovica na Exitu

Poznati muzički festival EXIT počinje večeras i trajaće četiri dana i četiri noći na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a publika i gosti uveliko stižu u grad na Dunavu. Tačno u 19 časova otvorene su kapije EXIT festivala kroz koje će svake večeri proći, prema procenama organizatora, između 45.000 i 50.000 ljudi iz više od 60 država, kako bi pratili nastupe više od 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona.

Ove godine broj stranih turista biće veći za čak 30 odsto u odnosu na prošlogodišnji EXIT, a kamp na Štrandu je sve puniji. Osim gostiju iz regiona, iz Velike Britanije i Holandije, ove godine povećan je broj posetilaca iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije, a tu su i gosti iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafricke Republike, kao i Kine i Japana.

Direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević izjavio je da je sve spremno za današnji početak ovogodišnjeg EXIT-a, za koji je rekao da će biti najveći spektakl do sada na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Radio Kosovska Mitrovica, kao promoter i jedan od medijskih sponzora najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope, biće prisutan u Novom Sadu sve vreme trajanja festivala.
Ekskluzivne fotografije i intervjue sa izvođačima, očekujte narednih dana na našoj web stranici i na talasima radija.
Najavljene vremenske prilike odgovaraju dobrom provodu i atmosferi tokom četiri festivalska dana, jer je prognozirano sunčano i toplo vreme.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."