Odbornici GI “Srpska” ponovo bojkotovali odbornicu Kseniju Božović

Odbornici u Skupštini opštine Severna Mitrovica koji dolaze iz redova GI “Srpska” danas su ponovo bojkotovali pokušaj izlaganja odbornice Ksenije Božović, usled čega je sednica Skupštine prekinuta.

Odbornica Ksenija Božović, inače član GI “Srbija, demokratija, pravda”, na današnjoj redovnoj sednici SO Severna Mitrovica pokušala je da iznese svoj stav po drugoj tački dnevnog reda, koja se ticala usvajanja Poslovnika o radu Skupštine opštine.

Nakon što je Božovićka počela svoje izlaganja, svi odbornici iz redova GI “Srpska”, napustili su prostorije u kojima se sednica održavala, nakon čega je predsedavajući skupštine Dejan Gurešić saopštio odbornicima da se sednica prekida.

Postupak odbornika Božovićka vidi kao bojkot i ističe da je demokratsko pravo – pravo na iznošenje ličnog stava. Ona dodaje da nije upoznata sa razlogom bojkota.

„Ovo nije demokratija, ja imam pravo da pričam. Meni nisu izabrali ni gradonačelnik, ni predsedavajući Skupštine. Mene su izabrali građani. Ja sam jedino dužna da građanima podnosim izveštaj o svom radu, što i pokušavam da uradim. Oni (odbornici) ne žele to da čuju. Očekujem da se ovim problemom ozbiljno pozabave nadležne institucije“, podvlači odbornica.

Ona je dodala da su ovim postupkom  ugroržena  prava odbornika, ženska prava, ljudska prava, kao i pravo na slobodu govora.

Predsedavajući Dejan Gurešić za program Radio Kosovske Mitrovica kaže da nije obavešten o razlozima zbog kojih su odbornici napustili sednicu. Na pitanje kako će se u budućnosti postupati ukoliko se ova situacija ponovi, on kaže da će kao predsedavajući imati sastanak sa svim odbornicima, kako bi se došlo do potencijalnog rešenja.

Odbornica Ksenija Božović izbojktovana je i na prethodnoj sednici. Međutim, ona je tada napustila sednicu, nakon čega su se odbornici GI “Srpska” vratili u prostorije u kojima se sednica održavala, te je sednica nastavljena.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."