Deca sa KiM na manifestaciji “Savske vatre 2016”

Tradicionalna manifestacija reke, ribe, sporta, kulture, zabave, ekologije, starih zanata i prijateljstva „Savske vatre 2016“ ove godine se održava 17. put na obali reke Save. Manifestacija oživljava prostor savskog keja na Beogradskom sajmu, koja će kroz karakteristična dešavanja pored vode omogućiti da se širi pozitivno raspoloženje i prijateljstvo među ljudima.

Ovaj put manifestacija će biti organizovana u okviru obeležavanja 95 godine Ferijalnog saveza Srbije i 46.godine članstva u Međunarodnoj organizaciji omladinskih hostela -Hostelling International, zajedno sa GO Savski Venac i Sportsko ribolovačkim drštvom „Senjak“.
Na ovoj manifestaciji učešće će uzeti i deca sa Kosova i Metohije , uzrasta od 10 do 17 godina uz pokroviteljstvo predsednika privremenog organa opštine Zvečan, Ivana Todosijevića a u organizaciji Srpsko ruskog prijateljstva „Kosovsko ognjište“ iz Kosovske Mitrovice.
Manifestacija “Savske vatre 2016” je od strane Turističke organizacije Beograda proglašena kao najmasovnija manifestacija za Grad Beograd u programu ,,SIĐI DO REKE,, a dobila je i podršku i učešće Ministarstva odbrane Republike Srbije i Kompanije „Beograd na vodi“ (Belgrade Waterfront).

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još