Otvorena godišnja izložba studenata Likovnog odseka

U Galeriji Fakulteta umetnosti večeras je otvorena godišnja izložba studenata Likovnog odseka. Svoje radove predstavili su studenti Slikarstva, Vajarstva, Grafike i Grafičkog dizajna. Ovom prilikom je održana svečanost povodom uručenja nagrada najboljim studentima Fakulteta umetnosti.

Ester Milentijević, prodekan Likovnog odseka, osvrnula se na prethodnu godinu i istakla da je ponosna  na činjenicu da su studenti održali izložbe u mnogim gradovima Srbije.

“Studenti su predstavili svoje radove, i ja lično i moje kolege smo jako zadovoljni radom studenata tokom ove školske godine. Svi studenti žive za ovaj dan, kada mogu da izlože svoje radove, kada mogu da stave na neki tas sebe u odnosu na svoje kolege, da vide koliko su napredovali i šta treba menjati. Pozvala bih ljude da dođu u prostorije Fakulteta umetnosti”, izjavila je Milentijevićka za Radio Kosovsku Mitrovicu.

Branislav Ristić, nagrađeni student sa Vajarskog odseka, rekao je da svaka skulptura ima svoju priču i dodao  da mu nagrada mnogo znači budući da je nije očekivao.

“Ja sam se potrudio da pokret pokažem u kamenu i da to, u stvari, ima svoj život. Kamen ne mora da bude statičan i mnoge lepe stvari mogu biti prikazane u njemu”, istakao je Ristić.

Izložba će biti otvorena do 15-og jula.

Comments

Pročitaj još