Na Gazimestanu služen parastos kosovskim junacima

Na Gazimestanu je danas u prisustvu oko hiljadu Srba služen parastos stradalim kosovskim junacima.

Paraštos je služio episkop raško-prizrenski Teodosije sa sveštenstvom i monaštvom a događaj su obezbeđivale jake snage Kosovske policije.

Na putu koji vodi prema Spomeniku kosovskim junacima Srbe su dočekali grafiti, koji su ispisani ranije, na kojima je pisalo “UČK” (Oslobodilačka vojska Kosova) i  “Kosova, UČK”.

Rektor prizrenske Bogoslovije sa sedištem u Nišu Milutin Timotijević rekao je u besedi nakon parastosa da je knez Lazar postao etalon našeg naroda za opredeljenje kome ćemo se opredeliti i kako ćemo živeti.

Potrebno je da budemo kako valja i da nas bude više, “jer ako nas nema na zemlji, ako srpske majke ne budu rađale neće nas biti ni pred vratima nebeskim,”- poručio je Timotijević.

Parastos na Gazimestanu pratio je i veliki broj novinarskih ekipa.

Izvor: TANJUG

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."