• Početna>
  • Vesti>

Severu Kosova odobreno 18 projekata ukupne vrednosti od oko 6,4 miliona evra

U okviru Fonda za razvoj severa Kosova opštinama na severu Kosova odobreno je 18 projekata ukupne vrednosti od oko 6,4 miliona evra, pokazuje istraživanje Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) i RTV Mir iz Leposavića.

Prema istraživanju najveća finansijska sredstva iz ovog fonda, 2.915.190 evra, dodeljena su opštini Severna Mitrovica, kojoj je odobreno pet projekata: Eksproprijacija zemljišta za izgradnju nove opštinske zgrade, Izgradnja vatrogasne stanice, Projekat podrške malim i srednjim preduzećima, Izgradnja sportske hale i Osnivanje Regionalnog kulturnog instituta.

Opštini Zvečan je odobreno šest projekata ukupne vrednosti 1.286.848 evra, koji se odnose na finansiranje eksproprijacije zemljišta za pristupni put do Regionalne deponije, podršku organizacijama civilnog društa kroz sportske i kulturne aktivnosti.

Opštini Zubin Potok su odobreni projekti za izgradnju zatvorenog bazena, atletske arene i obnovu mreže lokalnih puteva, čija je ukupna vrednost 988.532 evra.

Kako se navodi u saopštenju, opštini Leposavić odobrena su četiri projekta, u vrednosti od 1.186.379 evra, kojima je predviđena podrška malim i srednjim preduzećima i razvoju poljoprivrede, izgradnja i obnova objekata za kulturne i sportske aktivnosti, izgradnja i obnova nekategorizovanih lokalnih puteva i opremanje dečjeg vrtića.

Comments

Pročitaj još