• Početna>
  • Vesti>

Proglašeni Tini-pobednici i završen festival “Cvrkuti sa Ibra”

Druge, a ujedno i završne večeri dečijeg festivala “Cvrkuti sa Ibra” održanog u zvečanskom Domu kulture „Trepča“ izvedeno je 14 novih kompozicija. Dvadeset takmičara, uzrasta između 11 i 14 godina nadmetalo se u „Tini“ kategoriji. Ovoga puta žiri i publika su se složili, tako da je prvo mesto u obe kategorija dobila Teodora Simić sa numerom „Igra“, a muziku, aranžman i tekst za pobedničku numeru je napisao Nikola Dobrosavljević. Drugo mesto je zauzela Marija Nikolić sa numerom „Tini pesma”, dok su se na trećem našle Mina Jakšić i Lucija Živanovic sa numerom „Naša igra”. Ove godine specijalna nagrada je otišla u ruke hip-hop šestorke iz Orahovca i njihovoj numeri „Šmekeri”.
Nagrade su dobijali i odrasli. Aleksandar Popović je dobio nagrade za najbolju muziku (Moj čarobni san) i aranžman (Moj anđele), dok je Dejan Pavićević dobio nagradu za najbolji tekst (San letnje noći).
Pobednica festival, Teodora Simić nije krila uzbuđenje.
„Jako sam srećna što sam učestvovala i učestvovaću na ovom festivalu jer ga jednostavno obožavam”, rekla je Teodora.
Drugoplasirana Marija Nikolić je zadovoljna svojim ušešćem.
„Nisam se nadala drugom mestu ali sam jako zadovoljna” rekla je Marija, koja se ovom prilikom zahvalila kompozitoru svoje pesme.
Trećeplasirane Mina I Lucija kažu da se nisu dugo pripremale, ali da su želele da nastup bude pirivlačan “I za oko, I za uvo”.
“Nismo očekivale nagradu” – složne sum mlade umetnice.
“Šmekeri” su se pripremali dva meseca. Potajno su se nadali uspehu, a kažu, voleli bi da nastupe na još nekom festivalu.
Organizator manifestacije “Cvrkuti sa Ibra” je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još