• Početna>
  • Vesti>

Zbog incidenata na severu Kosova policija pooštrava kontrolu

Predstavnici Kosovske policije najavili su danas da će zbog ozbiljnih incidenata koji su se dogodili na severu Kosova u protekla dva dana, vršiti pooštrenu kontrolu vozila i lica.

U proteklih 48 sati u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu dogodila su se dva ozbiljna incidenta, prvo su u Zvečanu teško ranjena dvojica mladića braća Anđelković, a u noći između subote i nedelje bačena je bomba na policijsku patrolu u Kosovskoj Mitrovici.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da će policija zbog ovih incidenata u narednom periodu preduzeti veoma oštre mere i radnje u cilju bezbednosti svakog građanina i očuvanja javnog reda i mira.

“Policija ima u planu da vrši vrlo rigorozne kontrole svih sumnjivih vozila i lica kao i lica koja se nalaze u lokalima. Imaćemo sastanak na kojem će biti doneta odluka hoće li lokali u kojima se okuplja omladina raditi do ponoći ili do 1h”, rekao je Bojić.

On je apelovao na građane da prilikom kontrole policije budu maksimalno razumni i da sarađuju sa policijom kako bi zaustavili negativne pojave.

Bojić je podsetio da je sinoć 20 minuta iza ponoći bačena eksplozivna naprava u blizini policijske patrole koja je obavljala svoje zadatke u Kosovskoj Mitrovici.

“Nakon izvršenog uviđaja utvrdili smo da se radi o ručnoj bombi M75 i tom prilikom je lakše povređen jedan policajac, dok je na službenom vozilu došlo do oštećenja. Pored toga oštećeno je i pet civilnih vozila”, rekao je Bojić.

On je istakao da je policija obavila uviđaj i da su pronađeni određeni predmeti koji će koristiti u daljem toku istrage.

Policija već raspolaže nekim informacijama koje se analiziraju, nakon čega će biti preduzete zakonske mere, dodao je Bojić.

U incidentu koji je prethodio ovome, u noći između petka i subote u Zvečanu je došlo do pucnjave u kojoj su teško ranjena dvojica mladića – braća Anđelković. Policija je uhapsila napadače – dvojicu Srba koji se nalaze u pritvoru.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još