Učesnici „Programa za mlade lidere“ u Skupštini Kosova

Učesnici „Programa za mlade lidere“, Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), iz četiri opštine sa severa posetili su danas srpske poslanike u Skupštini Kosova i sa njima razgovarali o problemima mladih u sredinama iz koje oni dolaze.

Šef poslaničkog kluba Srpske liste, Slavko Simić i poslanik Bojan Mitić su mlade lidere ugostili u parlamentu i tom prilikom im poručili da oni imaju puno pravo da budu deo procesa donošenja odluka i da ne smeju biti izuzeti iz društvenih procesa.

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić poručio je mladima da je ovo samo početak otvorenijeg i odgovornijeg odnosa predstavnika u institucijama prema mladima, jer oni predstavljaju najveću demografsku grupu na Kosovu, ali vrlo često ostaju potpuno isključeni iz političkih procesa, bez informacija o tome na koji način mogu uticati na političke promene. „Zbog toga je neophodna jaka i čvrsta veza između građana i njihovih predstavnika na centralnom nivou“, poručio je Simić.

Nacionalni demokratski institut (NDI), uz podršku USAID-a organizuje „Program za mlade lidere“, kako bi omogućio mladima da budu neizostavni element u društvenim i političkim procesima.

Tokom ove posete, mladi iz Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka su imali priliku da obiđu i skupštinsku salu i postave pitanja vezana za funkcionisanje parlamenta i rad svojih predstavnika.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."