Sa vrha Berim do Gazivoda u nedelju biciklisti će proći 35 km dugu stazu

Manifestacija “Mokra Gora MTB Downhill”, u organizaciji Instituta za teriotirijalni ekonomski razvoj (InTER) održaće se 12. juna 2016. godine. U saradnji sa Biciklističkim udruženjem “Točak” iz Kosovske Mitrovice, InTER organizuje biciklistički pohod na planinu Mokru goru i spust do jezera Gazivode.Cilj ove akcije je promocija brdskog biciklizma kao novog turističkog proizvoda u Ibarskom Kolašinu, porucuju organizatori. “Ovo će biti jedna jedinstvena avantura, tokom koje će se voditi bickla. prići ćemo livadama planine Mokre Gore, uživaćemo u biciklističkom spustu sa vrha berim do jezera Gazivode, i očekujemo jednu fenomenalnu i jednistvenu avanturu na ovim prostorima” – kaže Željko Dobrić, iz InTer-a.
Iz Kosovske Mitrovice se polazi u sedam časova,a kaminon koji transportuje bicikle biće već od 6 časova kod mosta. Cela dužina staze je oko 35 kilometara, ali spust je od 15 do 20 kilometara, tako da je potrebnija pažnja od fizičke kondicije, jer organizatori poručuju da je staza lagana. Pre vožnje predviđena je šetnja i obilazak atraktivnih lokacija Mokre Gore. Celu akciju prati i Kosovska policija, a sve vreme dežuraće i lekari Doma zdravlja. Ova akcija se održava u okviru projekta ” Hajde da razvijamo turizam” koji je podržala ambasada Finske.
O ovome, i ostalim atraktivnim aktivnostima organizacije poslušajte razgovor sa Željkom Dobrićem

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."