Sutra polaganje kamena temeljca za izgradnju “Sunčane doline”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić,episkop raško-prizrenski Teodosije i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević položiće sutra, 09. juna u 14:30 sati u Zvečanu kamen temeljac za izgradnju povratničkog naselja „Sunčana dolina“.

.Povratničko naselje „Sunčana dolina“ osmišljeno je u okviru sasvim novog koncepta masovnog povratka, koji je u obzir uzeo potrebu interno raseljenih lica da se vrate u sigurne sredine u kojima će imati egzistencijalnu izvesnost i sve potrebne životne sadržaje, stoji u saopštenju za javnost.

U naselju će biti izgrađeno između 225 i 300 stambenih jedinica, kao i niz javnih objekata.Naselje „Sunčana dolina“ će se nalaziti u podnožju drevne nemanjićke tvrđave, na strateški važnoj poziciji između Kosovske Mitrovice i Zvečana, a sporazum o njegovoj izgradnji potpisali su 12. jula prošle godine Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve i OpštinaZvečan. Projekat je svečano predstavljen 31. maja u Beogradu

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."