Sajam zapošljavanja: šansa za nezaposlene

 

U organizaciji Nacionalne služba za zapošljavanje – Filijale Kosovska Mitrovica danas je odrzan Sajam zapošljavanja u prostorijama Doma kulture u Zvečanu ( Plesna sala).

Na sajmu je bilo prisutno oko 20 poslodavaca, koji su nudili radna mesta u različitim oblastima rada, i veliki broj lica koj sajam vide kao priliku da pronadju zaposlenje.

Mirjana Živkovic iz Zvečana je na evidenciji Nacionalne sluzbe za zaposljavanje 17 godina. Kaze, posao nema od 1999. godine.

“Odradila sam pripravnički staz u Opštini. Nadam se da cu danas naći neki posao. Zainteresovana sam za rad u apoteci”, kaze Zivkovic.

Ispred apoteke “Moc prirode” Jelena Radovic kaže da ova firma trazi farmaceutske tehničare ili doplomirane farmaceute.

“Nadamo se da ćemo uspeti da nađemo dovoljan broj radnika koji nam trebaju. Najbitinija nam je stručna sprema. Nadamo se dobroj saradnji”, kaze Radovicka.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Kosovska Mitrovica Verica Ćeranic istakla je da je NSZ raspisala javne pozive I konkurse namenjene nezaposlenim licima I poslodavcima početkom februara meseca.

“U realizaciji tih programa i mera NSZ je izdvojila sredstva 2 milijarde i 800 hiljada dinara I 550 miliona dinara za podsticanje zaposljavanja osoba sa invaliditetom”, kaze Ćeranic I dodaje da NZS I ove godine sprovdi program stručne prakse za mlade sa srednjom, visom I vioskom strucnom praksom.

Predsednik Privremenog organa opstine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spiric navodi da je Privremeni organ u saradnji sa NSZ i ove godine obezbedio sredstva za uposljavanje oko 100 mladih ljudi, kroz programe razlicitog tipa. On dodaje da ce u Kosovskoj Mitrovici u cilju povecanja stope zaposlenosti, uskoro biti otvorena I dva centra: Centar za trazenje posla I Centar za informisanje.

Sajam zaposljavanja ove godine odrzava se peti put po redu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još