• Početna>
  • Vesti>

Sutra predstavljanje projekta “Sunčana dolina” u Beogradu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, episkop raško-prizrenski Teodosije i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević predstaviće sutra, 31. maja u 14:00 sati u Palati „Srbija“, projekat izgradnje povratničkog naselja „Sunčana dolina“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve i Opština Zvečan potpisali su 12. jula prošle godine Sporazum o izgradnji naselja „Sunčana dolina“, kojim su stvoreni uslovi za početak realizacije sasvim novog koncepta povratka interno raseljenih lica na Kosovo i Metohiju. Prvo povratničko naselje ovog tipa, čija se maketa nalazi u izložbenom prostoru Palate „Srbija“, biće izgrađeno na severu Kosmeta, u podnožju drevne nemanjićke tvrđave, na strateški važnoj poziciji između Kosovske Mitrovice i Zvečana.

Svečanom predstavljanju ovog projekta prisustvovaće i politički predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – članovi privremenih institucija samouprave u Prištini, načelnici okruga i predsednici privremenih organa lokalnih samouprava.

Comments

Pročitaj još