Eparhiji uručen novac od prodatih ulaznica

Prikupljen novac od prodaje ulaznica za utakmicu Crvena zvezda – Gračanica danas su zvezdini navijači uručili Eparhiji raško-prizrenskoj.
Izrazivši zahvalnost delijama, vladika Teodosije je istakao da novac nije namenjen potrebama Eparhije već naroda i njegovog opstanka na ovim prostorima.

„Pri Eparhiji raško-prizrenskoj postoji Fond za Kosovo i Metohiju iz koga mi ne koristimo novac za obnovu, izgradnju crkava i naše tekuće potrebe već za nešto što prepoznamo kao zajednički interes od opšteg značaja. Za šta će novac, koji su nam danas uručili navijači Crvene zvezde biti iskorišćen videćemo u narednom periodu“, istakao je vladika Teodosije.

Vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije naglasio je da Eparhija nastoji da sačuva i zaštiti manastire i imovinu na KiM .

„Drago mi je da su navijači Crvene zvezde prepoznali naš rad i trud opstanka i zaštite imovine. Eparhija se sve vreme trudi da sačuva naše svetinje, da naš narod opstane na ovim prostorima i da sačuvamo imovinu,koju smo nasledili od naših predaka i to je ono što je najvažnije“.

Predstavnik navijača Crvene zvezde na KiM Adam Balog rekao je da je od prodaje karata za utakmicu Crvena zvezda-Gračanica prikupljeno 458.000 dinara, a od te sume 30.000 dinara uručeno je obolelom Stefanu Tomiću iz Gušterice.

„Ovo nije prva humanitarna akcija koju organizuju navijači Crvene zvezde, prošle godine igrala se utakmica za bebe na KiM, novac smo uručili gračaničkom porodilištu, ove godine Eparhiji, a pored toga organizovali smo i nekoliko humanitarnih koncerta“, rekao je Balog.

Delije Kosova i Metohije nastavljaju svoju humanu misiju i uskoro nas očekuju još dva humanitarna koncerta.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još