• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa raseljenima o povratku porodica u Mušotište

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić razgovarao je danas u Beogradu sa raseljenim Srbima iz sela Mušotište, opština Suva Reka, sa kojima je dogovorio skori povratak prvih porodica u ovo mesto na Kosovu.
U prvoj fazi procesa povratka u Mušotište dogovoren je povratak deset porodica, navodi se u saopštenju iz Jevtićevog kabineta.

Jevtić je na sastanku sa raseljenima rekao da kada je u pitanju povratak u Mušotištu više nema odlaganja i da ovaj proces mora početi odmah, nakon čeka su određene i prve porodice kojima će u najskorijem periodu započeti izgradnja kuća.
Jevtić je naglasio da će ministarstvo učesvovati sve vreme u u procesu povratka porodica i da ništa neće biti prepušteno slučaju. “Želim da odgovornost preuzmu i druge institucije koje treba da preuzmu odgovornost i za bazbednost, ali i za neke druge stvari i ja verujem da će rezultat biti pozitivan na kraju. Želimo da se nakon povratka prvih porodica napravi put koji će povezati Mušotište sa selom Vrbeštica u opštini Štrpce i na taj način stvoriti dodatnu sigurnost“, rekao je ministar tokom sastanka.
Jevtić je dodao da je važno i to što će se povratkom prvih porodica u Mušotištu stvoriti mogućnost i za obnovu svetinja u ovom delu Kosova, kao i da će se kada se budu vratile prve porodice stvoriti šansa i za povratak ostalih koji žele da se vrate u ovo mesto.
“Predvideli smo da u vašem procesu povratka dobijete i ekonomski paket i šansu za pokretanje sopstvenog biznisa, da to za početak bude nešto što će pomoći”, rekao je Jevtić dodajući da će se i sa lokalnom samoupravom razgovarati o mogućem zapošljavanju.
Tokom sastanka je naglašeno da se neće dozvoliti da se ponovi proces neuspešnog povratka kao što je to bio slučaj u ranijem periodu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još