Obeležavanje Međunarodnog dana deteta u KM

Kancelarija UNICEF-a u Zvečanu u saradnji sa NVO ,,Domovik“ i NVO Karitas, tradicionalno će 1.juna u Kosovskoj Mitrovici na platou kod Tehničke škole “Miahilo Petrović Alas” obeležiti Međunarodni dan deteta.

Međunarodni dan deteta se obeležava svake godine u znak sećanja na 1. jun 1925. godine, kada su se istovremeno na dva kraja sveta desili veoma važni događaji. Toga dana je u Ženevi, u Švajcarskoj, održana Svetska konferencija za dobrobit dece a istovremeno je kineski glavni konzul u San Francisku u SAD okupio kinesku siročad kako bi proslavili festival zmajeva-brodova. Obzirom da su oba ova događaja organizovana sa idejom da se uradi nešto za dobrobit dece, 1. jun je počeo da se obeležava kao Međunarodni dan deteta u mnogim zemljama sveta.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."