Dan izazova u Kosovskoj Mitrovici

U organizaciji Ustanove za sport, omladinu I specijalizovane usluge u Kosovskoj Mitrovici u toku je manifestacija “Dan izazova”. Na ulicama Kosovke Mitrovice očekuje se oko četiri hiljade vežbača, a grad suparnik ove godine je Doljevac.

U manifestaciji učestvuju učenici osnovnih I srednjih škola sa teritorije opštine, predškolci I radnici pojedinih državnih institucija.

Dušan Radaković iz Ustanove za sport, omladinu I specijalizovane usluge kaže da je cilj akcije širenje zdravog duha među mladima.

“Cilj je da što više vežbača bude na uliciama, I da se proširi duh zdrave sredine I nacije”, kaže Radaković I dodaje da je u međunarodnoj konkurenciji ove godine opština Zubin Potok.

“Našem komšijskom gradu želimo puno uspeha u takmičenju. Nadamo se da će Kosovska Mitrovica izvojevati pobedu I sledeće godine biti u međunarodnoj konkurenciji”, rekao je Radaković.

Profesor Fizičkog vaspitanja u Srednjoj tehničkoj školi “Mihailo Petrovic Alas” Šerif Krivošić kaže da učenici ove škole svake godine učestvuju u danu izazova.

“Nastojaćemo da sledeće godine ovo bude još organizovanije i masovnije”, rekao je Krivošić.

U “Danu izazova” učestvuju sve četiri opštine sa severa Kosova i Metohije.

 

Comments

Pročitaj još