• Početna>
  • Vesti>

Dženan Lončarević i Leksington bend za kraj prvog Kosmet festa

Nastupima Dženana  Lončarevića i Leksington benda, u Kosovskoj Mitrovici je završen prvi Kosmet fest.

Dženan Lončarević je zapalio publiku koja je bila dovoljno brojna da ispuni plato kod Srednje tehničke škole. Repertoar jednog od trenutno najtraženijih izvođača u zemlji i regionu, činili su njegovi ali i hitovi drugih, takođe popularnih muzičara. Bilo je tu od popa, preko folka – do roka.

On kaže da je u Kosovsku Mitrovicu došao jer su sve preporuke koje su do njega stigle bile izuzetno lepe. „Na poziv sam pristao iz prve. Ne družimo se često ovde sa vama i jako mi je drago da sam ovde večeras“, kaže Lončarević i dadaje da je prvo veče festivala bilo fenomenalno.

Komentarišući trenutnu situaciju na domaćoj sceni, Lončarević kaže da je situacija takva da je sve preče od dobre pesme i muzike.

„ Danas je preče nazvati se VIP ličnošću pa makar se bavio poljoprivredom ili ne znam čime. Sve što danas zauzima medijski prostor, a nisu ljudi koji slave kreativni rad , nekako mi se ne sviđa“,  istakao je Lončarević i dodao da mu je drago kada ga neko uporedi sa Zdravkom Čolićem jer, smatra, zajedničko im je to da su do slave došli dobrom pesmom.

Nakon dva sata svirke bez prestanka, Dženana je na sceni zamenio Leksington bend koji su nastavili istim tempom.  Jedva su kažu, dočekali susret sa publikom na Kosovu i Metohiji.

„Mene uvek neka nostalgija vuče ka ovim našim krajevima koji su, na neki način, sa druge strane granice. Ja sam rođeni Sarajlija i ja prelazim granicu kada idem u svoj rodni grad, tako da postoji tu i ta vrsta emocija“, kaže pevač benda Bojan Vasković.

On dodaje da gde god postoji publika koja voli njihove pesme i koja je željna dobre pesme i veselja, oni će doći. „Volimo da pomognemo a i da napravimo dobru zabavu“, dodaje Vasković.

Govoreči o novom četvrtom albumu, koji je u pripremi, Vasković kaže da će malo kasniti.

„Radimo na četvrtom albumu. U studiju smo. Malo kasni, obećali smo publici da će biti na proleće ali malo će kasniti. Prezadovoljan sam pesmama i biće to nešto novo i dobro“, rekao je mladi Sarajlija.

Nastupom Leksington benda, završen je prvi Kosmet fest.

Bilo je to vatreno krštenje za mladi organizacioni tim koji je položio ispit, iskušavan izuzetno lošim vremenskim prilikama i problemima sa tehnikom.

Podsetimo, prvi Kosmet fest je trajao dva dana, a sinoć, prve večeri nastupili su Piloti i Tropiko bend.

Organizatori festivala  bili su Studentski parlament Filozofskog fakulteta PU sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Savez studenata FTN-a istog univerziteta.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

DSCN2170        DSCN2207

DSCN2202

DSCN2189

 

Comments

Pročitaj još