Spirić: Biće otvoren Centar za zapošljavanje i Klub za traženje posla

U Kosovskoj Mitrovici će ovih dana, prvi put u Srbiji, biti otvoren Centar za zapošljavanje i Klub za traženje posla, izjavio je za Televiziju Most predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica  Aleksandar Spirić.

“Reč je o projektu koji u našoj zemlji finanasira EU sa ciljem da mladi, nezaposleni ljudi što pre dođu do sigurnog posla”, rekao je Spirić.

Prema njegovim rečima,  za ovu namenu Nacionalna služba za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici dobila je 60 računara i 10 lap topova, preko čijih baznih stanica će zainteresovani moći u svakom momentu da se informišu gde i pod kojim uslovima mogu da dobiju zaposlenje u Srbiji i zemljama Evropske Unije.

“U pitanju su stalni i sezonski poslovi, a sigurnost i uslove rada garantuje Vlada Srbije, NSZ i Opština Kosovska Mitrovica”, rekao je Spirić i dodao da je Privremeni organ doneo odluku da ubuduće sva opštinska venčanja budu besplatna, kako bi pospešili mlade da kažu sudbonosno ,,da,, i rasteretili budžet gradjana”.

Izvor: Tv Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."