Oliver Ivanović se oglasio povodom prelaska članova GI SDP u SNS

Povodom odlaska određenog broja članova iz GI SDP , lider ove građanske inicijative Oliver Ivanović obratio se u otvorenom pismu za javnost, koje prenosimo u celosti:

Javnost u Mitrovici, i na KiM treba da zna da smo GI SDP pravili sa namerom da nastavi tamo gde je Socijaldemokratska partija onememogućena administrativnim merama. Namera je bila da napravimo autentičnu, autohtonu stranku, koja će u početku rešavati lokalna pitanja. GI SDP je u tom smislu i okupljala ljude sa takvim interesovanjima, lepša i uređenija Severna Mitrovica, prosperitet i ekonomski razvoj svih srpskih opština.

Izbor kadrova za sprovođenje ovih planova je bio pažljiv, ali smo imali i ozbiljne promašaje. Našli su se na našim listama i ljudi koji nisu mogli odoleti, i kratkoročnim razmišljanjem pokazali da su im lični interesi važniji od svih širih, kolektivnih, koji po pravilu traže snagu, viziju, moralnu čvrstinu…
Nisam obavešten o namerama, ali sam slutio, na osnovu poteza i delovanja pojedinaca koji su pokušali da uruše SDP, kako bi zamaskirali svoje nedelo.
Moralno bi bilo, da oni koji odlaze iz “ideoloških“ ili drugih razloga, vrate mandat, ali je malo verovatno da će moral odlučivati.
SDP će nastaviti da radi i postoji, kao i do sada, a o političkoj budućnosti ćemo odlučivati zajedno, kao i do sada. Tome sam učio i ove koji su “preleteli“, ali ih očito nisam naučio ništa.
Nije sve na prodaju, ne bi smelo biti !

Oliver Ivanović

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."