KM: Počela OEBS-ova škola novinarstva

Škola novinarstva, koju je organizovala Misija OEBS-a, za oko dvadeset mladih ljudi sa severa Kosova, počela je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 Tokom desetodnevnog programa koji vodi Davor Glavaš, renomirani novinar i predavač na Univerzitetu u Zagrebu, učesnici će steći praktična znanja u izveštavanju, veštini pisanja i korišćenju društvenih medija i novih tehnologija, kao što su blogovi i internet portali.

Unapređivanje ovih veština pomoći će im u karijeri i takođe doprineti medijskom pluralizmu na Kosovu, navodi se u saopštenju OEBS-a.

 „Za demokratska društva ključno je da imaju dobro obrazovane novinare koji su u stanju da izveštavaju na objektivan i nezavisan način kao i na osnovu činjenica. Takođe je važno pružiti ambicioznim mladim ljudima obrazovne prilike da grade karijeru u novinarstvu,“ – istakao je Kristofer Tuš, direktor odeljenja za demokratizaciju, pri Misiji OEBS-a na Kosovu. „Ova aktivnost Misije OEBS-a ima za cilj da pomogne medijskim kućama na severu Kosova da osnaže svoje ljudske resurse i unaprede pluralizam informisanja ponuđen javnosti“, navodi Tuš.

 Nakon uspešnog završetka programa, biće izabrana najbolja četiri kandidata koji će učestvovati u šestomesečnom programu stažiranja, koji će se realizovati  zajedno sa četiri medijske kuće na severu Kosova: Televizijom Mir, Radijom Kontakt Plus, Radijom Kosovska Mitrovica i internet portalom KoSSev.

Comments