Omladinski “Forum Vlasina” u Kosovskoj Mitrovici

Omladinski forum „Forum Vlasina“ uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju organizuje danas u 15 sati, u amfiteatru Tehničkog fakulteta u severnoj Kosovskoj Mitrovici konferenciju pod nazivom „Snaga mladih lidera“.
Tema konferencije je „Mesto i uloga omladinskih i studentskih organizacija u rešavanju savremenih izazova“ sa osvrtom na ekonomske, politike, obrazovne, kulturne, bezbednosne, ekološke i društvene izazove.
„Forum Vlasina“ predstavlja novo mesto okupljanja aktivnih mladih iz Srbije i regiona. Osnovan je prošle godine sa ciljem kako bi udruženja u Srbiji imala veću šansu za realizaciju svojih ideja i projekata i veći uticaj na donosioce odluka u lokalnoj zajednici.
Forum Vlasina će na Kosovu i Metohiji boraviti i sutra gde će 50-tak mladih lidera sa Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kraljevu i Kragujevcu održati još jednu konfereniju u 12 sati u amfiteatru Tehničkog fakulteta, a ranije tokom dana sastaće se i sa koordinatorom za poslove u Kancelariji za KiM Zlatom Radovanović i gradonačelnikom severne Mitrovice Goranom Rakićem.
Tokom boravka na Kosovu i Metohiji mladi lideri će obići mananstir Gračanicu i hram Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici kao i neke druge značajne institucije u pokrajini.

Comments

Pročitaj još