• Početna>
  • Vesti>

KM: Mladi lideri okupljeni oko izazova savremenog društva

Konferencija “Snaga mladih lidera” koja se danas i sutra održava u Kosovskoj  Mitrovici, okupila je predstavnike omladinskih organizacija iz Kosovske Mitrovice i drugih univerzitetskih gradova Srbije.

Organizatori konferencije su  Forum “Vlasina” i Kancelarija za Kosovo I Metohiju.

“Ovo okupljanje je prilika da mladi razmene svoje ideje, stavove I iskustva, I pronađu moguće puteve do rešenja izazova sa kojima se društvo danas suočava”, istakao je Valentino Popović, koordinator konferencije, I dodao da je celokupan događaj organizovan na inicijativu studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

“Imaćemo priliku da diskutujemo na različite teme. Jedna od tema biće “Mesto i uloga studentskih I omladinskih organizacija u rešavanju savremenih izazova”, a to su bezbednosni, ekonomski, obrazovni, i najaktuelniji politički, koji je jako važan u sistemu drušvenog delovanja. Nadam se da ćemo čuti mnogo dobrih i zanimljivih predloga, kako organizacije mogu da daju svoj doprinos u rešavanju ovih izazova”, kaže Popović.

Potpredsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Jovan Aleksić kaže da je cilj konferencije okupljanje mladih lidera pred kojima se nalazi budućnost, ali da je ovo ujedno i poziv za učešće na narednom Forumu “Vlasina 2016””.

Vlasina 2016 će se održati od polovine jula do početka avgusta meseca na jezeru Vlasina. Tamo će se okupiti mladi ljudi iz Srbije I okruženja, koji će na više radionica iznositi svoje ideje i slušati predavanja eminentnih ljudi, truditi se da provedu kvalitetno vreme i ostvaruju kontakte”, rekao je Aleksić.

Prvog dana konferencije, studenti su posetili manastir Gračanicu i hram Svetog Dimitrija u Kosovkoj Mitrovici, dok je za  drugi dan planiran susret sa Zlatom Radovanović iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem.

Comments

Pročitaj još