Otvorena biračka mesta na Kosovu i Metohiji

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji jutros su otvorena biračka mesta i glasanje je počelo, nakon što je OEBS u pratnji kosovske policije rano jutros dostavio birački materijal. Glasa se na 90 biračkih mesta koja su rasporeena na 21 lokaciji. Na ulicama je pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije, koji će nakon zatvaranja biračkih mesta završetka izborni materijal i glasačke listiće transportovati u Rašku I Vranje. Na svakom biračkom mestu nalaze se po tri člana biračkog odbora koji su tu ispred OEBS-a i koje je imenovala Republička izborna komisija ispred stranaka učesnica izbora.
Senad Šabović iz OEBS misije potrvdio je Oebs sprovodi proces sakupljanja glasova u 5 centara I 16 ogranaka sirom Kosova i da za sada sve tece po planu bez vecih problema.

Odmah po otvaranju, birališta je obišao oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević, koji je izrazio zadovoljstvo što se glasanje za srpski Parlament odvija i na Kosovu i Metohiji. On je izrazio nadu da će glasanje i na ovim biračkim mestima proteći bez neregularnosti.

Svoje glasačko pravo jutros su ostavrili i gradnočelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, ministar u kosovkoj Vladi Ljubomir Marić, kao i načelnik kosovskomitrovačkog okruga Vaso Jelić.

Comments

Pročitaj još