KiM: Izlaznost 44%, glasački listići oko ponoći idi za Rašku i Vranje

Na Kosovu i Metohiji je na srpskim parlamentarnim izborima  glasalo oko 47 000 birača, što je 44 % biračkog tela, glase preliminarni rezultati OEBS-a.

Portparol misije OEBS na Kosovu Senad Šabović kaže da je planirano da glasački materijal sa Kosova oko ponoći krene put Raške I Vranja, gde će biti obavljeno brojanje glasova.

 

U srpskim sredinama na Kosovu glasalo se danas na 90 biračkih mesta raspoređenih na 21 lokaciji.  Izbori su protekli u znaku nepotpunih biračkih spiskova, kao i velikih gužvi na biračkim mestima, pa se na nekima glasalo do 22 časa.

Šabović  kaže da ne zna tačan broj onih koji se nisu pronašli na biračkim spiskovima, ali  smatra da taj procenat nije veliki.

„Prvenstveno se radi o raseljenim licima, koja su često menjala boravište u poslednjih desetak godina i to je kategorija glasača najviše pogođena ovim problemom, ali ima i drugih“, rekao je Šabović.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."