• Početna>
  • Vesti>

Završen protest građana na Jarinju – saobraćaj se odvija bez problema

Nezadovoljni odlukom Prištine da će biti suspendovane srpske lične karte koje imaju građani sa Kosova i Metohije, na administrativni prelaz Jarinje spontano su se, oko podneva okupili Srbi sa severa pokrajine i polučasovnom blokadom prelaza poručili da neće “dozvoliti da budu zatvoreni u geto”.Saobraćaj je ponovo uspostavljen a nesmetano se odvija i na prelazu Merdare.

Građani Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića okupili su se danas  oko 11.30h  na administrativnom prelazu Jarinje u znak protesta  zbog primene  nedavno  usvojene  odluke,  kojom  se  građanima  sa  ličnim  kartama  gradova  na Kosovu i Metohiji  zabranjuje  ulaz  u pokrajinu. Gradonačelnici opština sa severa Kosova I Metohije koji su takođe na administrativnom prelazu Jarinje,  izrazili su zabrinutost da bi eventualna primena ove odluke, dovela do blockade privrede I poslovanja preduzeća na severu pokrajine. Oni su pozvali narod da ostane miran I poručili da će opštinsko  rukovodstvo u saradnji sa  građanima preduzimati dalje mere.

Na Jarinje još uvek nije stigao zvaničan dopis iz Prištine o primeni ove odluke, javlja naš dopisnik. Ukoliko takav dopis stigne, kažu u kosovskoj policiji, biće dužni da ga se pridržavaju.

Comments

Pročitaj još