Napad na srpsku decu u Preocu

U srpskom selu Preoce, nedaleko od Gračanice nepoznate osobe su iz automobila u poktretu pokušale da povrede dve srpske devojčice, koje su se u prvim večernjim satima vraćale kući.

“Bile smo sa majkom kod strica , ona je požurila kući jer su nam došli gosti, Sandra je otišla do prodavnice i u tom trenutku našio je automobil, usporio je, gotovo se zaustavio, otvorio se prozor i osetila sam udarac ” ispričala je devojčica i dodala da je počela da vrišti. Spasio ih je stric koji ih je vratio kući.
Po rečima mlađe sestre čula je da napadači govore albanski jezik i da to ukazuje da su bili Albanci.
Slučaj nije prijavljen policiji jer po rečima majke devojčica “zbog straha ali i sumnje da bi policija bilo šta preduzela”.

“Za decu je ovo velika trauma kao i za sve nas” rekla je majka i dodala da je to njihova svakodnevica i da ne zna da je neko prijavio policiji slične događaje.

“Provokacije su svakodnevne posebno od strane radnika koji grade put ,oni često nasrću automobilima na nas i uplašeni smo”, kaže ona.

Ulice u Preocu su prometne, nisu osvetljene a nema ni ležećih policajaca.
“Nema svetla i taj problem pokušavamo da rešimo godinama”, kaže jedan od meštana.

U Preocu ima 150 srpskih kuća i ovo selo važi za svojevrsnu saobraćajnu raskrsnicu puteva zbog čega je neophodno da se preduzmu neophodne mere u cilju povećanja ukupne bezbednosti meštana.

Izvor: TV Most

 

 

Comments

Pročitaj još