Kozarev:Priština ne može da uslovljava formiranje ZSO

Priština ne može ničim da uslovljava formiranje Zajednice srpskih opština, pogotovo ne sprovođenjem sporazuma o telekomunikacijama, čija je primena takođe blokirana nekonstruktivnošću Prištine, ističe se u pisanoj izjavi Dušana Kozareva. U saopštenju Kancealrije dostavljenom medijime se navodi da politika Prištine, osim što je neiskrena i nekonstruktivna, ovakvim porukama postaje i potpuno besmislena. Dodaje se da Sporazum o telekomunikacijama nije sproveden jer Priština nije stvorila uslove za rad MTS-ove kompanije na Kosovu.

„A gospođa Tahiri treba samo da pročita sporazum koji je potpisala i sprovede ga. Sve ovo, naravno, nema nikakve veze sa preuzetom obavezom da se stvore uslovi za formiranje Zajednice srpskih opština. Za nas je formiranje Zajednice srpskih opština osnovni razlog učešća u dijalogu, i rok za izradu njenog statuta bio je 25. decembar prošle godine. Kada Zajednica srpskih opština bude formirana, njen Sekretarijat će, upravo u skladu sa sporazumom o telekomunikacijama, biti dostupan na pozivnom broju +381“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije poručuju da ukoliko Priština ne želi normalizaciju odnosa i dijalog sa predstavnicima Beograda neka to jasno i saopšti, „umesto što svakodnevno laže i obmanjuje domaću javnost rukovođena predizbornim, unutrašnjopolitičkim razlozima“.

„Evropska unija je, kao posrednik u dijalogu, verovatno i sama već umorna od šibicarenja prištinskih političara, ali očekujemo da će preduzeti korake kako bi se iz ovog procesa odagnao besmisao koji već postaje hroničan“.

Comments

Pročitaj još