• Početna>
  • Vesti>

Vučić otvorio onkološko odeljenje pri Kliničko-bolničkom centru K. Mitrovica. Trenutno u poseti hidrocentrali Gazivode

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti severu Kosova. On je obišao fabriku flotacije Trepče u Leposaviću, manastir Banjska, Zdravstveni centar u Severnoj Mitrovici I Studentski centar Priština – Kosovska Mitrovica.

Trenutno je u poseti Hidrocentrali Gazivode, a njegov dolazak na skup u Zubinom Potoku očekuje se svakog časa.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici otvorio Onkološko odeljenje i skener-centar  i najavio nova ulaganja u infrastrukturne projekte.

“Ne mogu da vam obećam kule i gradove, i med i mleko. To mogu da rade neozbiljni i neodgovorni ljudi, ali sam siguran da će polako i stabilno da se popravlja vaš životni standard. što se tiče Srbije, mi nikad nismo odustajali i ako mnogi nisu verovali , i ako je bilo paničnih reakcija i mnogo političkih koje su služile samo tome da neko negde izvuče korist za sebe, a ne da realno sagledava problem”, istakao je premijer.

On je dodao da situacija nije ni malo laka I jednostavna, ali da od ekonomske snage zemlje zavisi I kolikio ce se čvrsto štititi interesi srpskog naroda na Kosovu I Metohiji.

!Onoliko koliko budemo snažni u Evropi I svetu, onoliko koliko budemo ekonomski snažni, utoliko ćemo moći jasnije, čvršće , istrajnije da štitimo interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Vi treba da znate da se mi vas nikada nećemo odreći. Mi se vama ponosimo, a ne stidimo se. Vi ste na braniku otadžbine, vi ste ti sa kojima ćemo uvek da budemo i sve što država Srbije može da uradi, sve što država Srbije može da pomogne, a da ni na koji način ne uvredi nekog drugog, da ne uradi ništa protiv nekoga drugoga, mi ćemo to da radimo”, rekao je Vučić.

Direktor Zdravstvenog centra Milan Ivanović  rekao je da Vlada Srbije ulaže velika sredstva I omogućava nova zapošljavanja, te da je izdvojila sredstva u iznosu od 640 hiljada evra u dva vitalna programa u Zdravstvenom centru, a to su onkološko odeljenje I multislajsni skener.

“Doneta je odluka o transformaciji Zdravstvenog centra u Kliničko-bolnički centar. To znači novi viši nivo organizovanja, to znači I veći budžet , kadrovsko jačanje, veće zapošljavanje, a i veće plate”, istakao  je Ivanović.

Premijer je otvorio i novu zgradu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, a dekan fakulteta prof. dr Rade Grbić istakao je da novi objekat dokaz o ostvarivanju dva cilja: unapređenje nivoa nastave I naučno-istraživački rad, I opstanak u obrazovnom sistemu R Srbije.

Pre Kosovske Mitrovice Vučić je obišao Flotaciju Trepče u Leposaviću , rekavši da je Trepča kičma opstanka srpskog naroda na severu Kosova.

Vučić je obišao I Manastir Banjska i radove na izgradnji banjsko-turističkog kompleksa “Rajska banja” koji sa sedam miliona evra finasira Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju..U svom obraćanju premijer Vučić je istakao da će Republika Srbija nastaviti da pomaže obnovu svih bisera kulturne baštine na Kosovu i Metohiji i stvarati bolje uslove za život na ovom području.

Vučić je trenutno u poseti Hidrocentrali Gazivode, a njegov dolazak na skup u Zubinom Potoku očekuje se svakog časa.

U delegaciji sa premijerom Srbije su I ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad zapošljavanje boračka I socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine I sporta Vanja Udovičić, direktor Kancelarije za Kosovo  I Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić, kao i  ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić.

 

Comments

Pročitaj još