Bali-beg i Severina u Novom Pazaru u aprilu

Povodom obeležavanja 555 godina postojanja grada Novi Pazar, predviđeni su brojni kulturni događaji u ovom gradu.
Danas će za ugrožene u poplavama humanitarni koncert održati Miroslav Ilić.
Poznati turski glumac Burak Ozdživit, poznatiji kao Bali beg u seriji Sulejman veličanstveni, biće gost Novog Pazara 6. aprila, na premijeri svog filma Moj brat.
„Samo u jednom danu trebovano je više od 300 ulaznica“, potvrdio je za naš program direktor Kulturnog centra Husein Memić. „Ja sam siguran da će ovo biti premijera nalik na holivudske. Novi Pazar je regionalni centar, i sada se velike aktivnosti ne održavaju samo u Beogradu i Novom Sadu.”

Nakon Berlina, Minhena i Amsterdama premijera se u Novom Pazaru održava zahvaljujući distributeru filmova u Turskoj, a koji je poreklom iz Novog Pazara. Glumac dolazi bez honorara,a organizatori plaćaju samo avionske karte za ekipu koja će biti prisutna.
Glumac nije imao posebnih zahteva u vezi sa boravkom u ovom gradu, a menadžeri koji su došli da bi se sve organizovalo kako treba, imali su samo zahteve u vezi sa tehničkim kapacitetima za prikazivanje filma“.
Memić kaže da su najavljeni gosti iz Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kako bi iz Pazara otišla jedna lepa slika.
Dan grada se obeležava 20. aprila nizom manifestacija , i za tada je zakazan koncert hrvatske pop pevačice Severine, koja će koncert održati na otvorenom u centru Novog Pazara.
Za 19. april predviđeno je finalno veče Festivala stvaralaštva mladih.
Memić je pozvao sve građane Kosovske Mitrovice i sa Kosova i metohije, da tokom aprila posete Novi Pazar i uživaju u brojnim kulturnim događajima.

Comments

Pročitaj još