Napadnuta kuća porodice Stanojević kod K. Kamenice

Trojica sredovečnih Albanaca su u noći između subote i nedelje napala kuću porodice Stanojević u selu Berivojce, opština Kosovska Kamenica.

Do incidenta je došlo kada je domaćin Negovan Stanojević pratio goste koje je imao na porodičnoj svečanosti.

„Napali su me gosti albanske kafane koja se nalazi preko puta moje kuće, kada sam došao da ih zamolim da pomere svoja vozila koja su neovlašćeno parkirali na moju kapiju“, kaže Negovan Stanojević za RTV Puls iz Šilova.

Tom prilikom, pored Negovana, lakše telesne povrede dobila je i njegova supruga Nada koja je pokušala da ga zaštiti.

Prema recima ukućana, Stanojevići su uspeli da uđu u dvorište i zatvore vrata, nakon čega su Albanci nastavili da bacaju kamenice na kuću i tom prilikom su demolirali dva parkirana automobila srpskih vlasnika.

Kosovska policija je ubrzo posle incidenta došla na lice mesta i obavila uviđaj, a kako je za Puls potvrdio portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani, istražne radnje su u toku.

Selo Berivojce broji oko 800 stanovnika, a pored većinskog srpskog stanovništva, tu žive i Albanci i Romi.

Izvor: RTV Puls

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."