Preminuo glumac Marinko Madžgalj

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 37. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212.

Rođen je 1978. godine u Kotoru, a glumu je diplomirao u klasi profesorke Gordane Marić na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je stalni član ansambla Pozorišta Atelje 212 od 2012. godine, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „Vuk Karadžic”….

U Ateljeu 212 igrao je u predstavama: Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina.

Ostvario je zapažene uloge u predstavama JDP-a: Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva.

U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, u Narodnom pozorištu u Hasanaginici, a u UK „Vuk Karadžić” u predstavi Sablja dimiskija.

U Pozorištu Slavija igrao je u predstavi Prevrtač, a u Dadovu u predstavi Zajedno sami.

Igrao je i u televizijskim serijama Pevaj brate, Na slovo, na slovo, Moj rođak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karađorđe i pozorište i Lisice, kao i u filmovima Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi, Crni Gruja i kamen mudrosti.

Bio je i član grupe Flamingosi u kojoj je pevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatovic s kojom ima kćerku.

Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeno, a u Ateljeu 212 večeras će mu biti odata pošta minutom ćutanja.

Izvor: TANJUG

Comments