• Početna>
  • Vesti>

“Delfini” u Kosovskoj Mitrovici. Udovičić: Zbog vas vredi predstavljati Srbiju

Vaterpolo reprezentativci Srbije posetili su danas Kosovsku Mitrovicu, gde su na Fakultetu tehničkih nauka razgovarali sa građanima, i posetili poslovnicu firme “Telekom Srbija”.

Domaćini posete bili su ministar omladine I sporta  Vanja Udovičić i direktor Kacelarije za Kosovo I Metohiju Marko Đurić.

U prepunom amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, Udovičić je rekao da je prisustvo Mitrovičana dokaz da “na jedan pravi način želimo da se odužimo njima, koji su nas toliko puta obradovali, uz koje smo toliko puta navijali I gubili glas”. “Zbog vas vredi predstavljati Srbiju”, poručio je Udovičić.

“Ako posle nekih pobeda obiđu svet, onda su to sigurno slike sa Kosova i Metohije, sa teritorije Srbije, iz srca naše zemlje. Zbog vas vredi boriti se, zbog vas vredi pobeđivati. Zbog vas vredi predstavljati Srbiju!”, istakao je Udovičić.

Okupljene je pozdravio kapiten Živko Gocić, koji nije krio oduševljenje dočekom u Kosovskoj Mitrovici.

“Znam da nemate često priliku da nas uživo vidite, ali ono što je najbitnije je da mi uspevamo bar malo da vašu svakodnevnicu koja nije baš svetla, malo ulepšamo. Hvala vam od srca na podršci”, rekao je Gocić.

Dok je veći deo tima bio na fakultetu, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović I Milan Aleksić posetili su  firmu “Telekom Srbija”, koji je sponzor Vaterpolo reprezentacije naše zemlje. Tom prilikom, Prlainović je izjavio da se nada da će MTS i u budućnosti biti uz “delfine” u svim njihovim pobedama.

Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije Milorad Krivokapić rekao je da ideja o poseti Kosovu i Metohiji postoji već godinu I po dana, ali da zbog obaveza reprezentativaca koji igraju u klubovima širom sveta, to nije bilo moguće organizovati.

“Znamo kako se slavilo u Kosovskoj Mitrovici nakon poslednjeg prvenstva Evrope“, istakao je Krivokapić. Potrebno je da se oni sa vama druže, da znate da su oni ponos Srbije, ono najbolje što Srbija danas ima”, podvukao je Krivokapić.

U okviru “Turneje šampiona”, vaterpolisti igraju revijalne utakmice, od kojih će sav prihod biti namenjen Narodnim kuhinjama na Kosmetu. Posetu Kosovkoj Mitrovici vaterpolisti će, verujemo, pamtiti i po takmičenju u aplaudiranju. Naime, Đurić je pozvao Mitrovčane da učestvuju u takmičenju u aplaudiranju za šampione. U Leposaviću je aplauz trajao dva I po minuta, a u Kosovkoj Mitrovici – deset. Vaterpolisti su posetu Kosmetu nastavili putujući za Gračanicu, a koliki će aplauz tamo dobiti – ostaje da vidimo.

Comments

Pročitaj još