Đurić nastavlja posetu centralnom Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obići će sutra, sela Gornja i Donja Gušterica i Dobrotina, u opštini Lipljan.

Posetu ovom delu Kosova i Metohije, direktor Đurić započeće u 10 sati u naselju Gornja Gušterica, obilaskom dve socijalno ugrožene porodice kojima je Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila pomoć u obezbeđivanju građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja. Na taj način, 22 porodice na teritoriji opštine Lipljan dobilo je podršku Vlade Republike Srbije, ukupne vrednosti 2,8 miliona dinara.

U Gornjoj Gušterici, direktor ancelarije za KiM obići će i most na reci Oklapki koji je izgrađen sredstvima Vladine Kancelarije za KiM, u iznosu od 1,4 miliona dinara. Ovaj most je od velikog značaja za meštane Gornje Gušterice, jer su pre njegove izgradnje okolna domaćinstva, prilikom većih i obilnijih padavina, trpela veliku štetu od poplava.

Nakon obilaska Gornje Gušterice, direktor Đurić posetiće predškolsku ustanovu „Sunce” u selu Donja Gušterica, koja funkcioniše uz materijalnu podršku Kancelarije za KiM, a zatim će obići Dom kulture u Dobrotini, za čije je kompletno opremljanje Kancelarija za KiM obezbedila sredstva u iznosu od 800 hiljada dinara.

Posetu selima u opštini Lipljan u centralnom delu Kosmeta direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić završiće u Domu kulture u Donjoj Gušterici, gde će razgovarati sa meštanima.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."