Đurić nastavlja posetu centralnom Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obići će sutra, sela Gornja i Donja Gušterica i Dobrotina, u opštini Lipljan.

Posetu ovom delu Kosova i Metohije, direktor Đurić započeće u 10 sati u naselju Gornja Gušterica, obilaskom dve socijalno ugrožene porodice kojima je Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila pomoć u obezbeđivanju građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja. Na taj način, 22 porodice na teritoriji opštine Lipljan dobilo je podršku Vlade Republike Srbije, ukupne vrednosti 2,8 miliona dinara.

U Gornjoj Gušterici, direktor ancelarije za KiM obići će i most na reci Oklapki koji je izgrađen sredstvima Vladine Kancelarije za KiM, u iznosu od 1,4 miliona dinara. Ovaj most je od velikog značaja za meštane Gornje Gušterice, jer su pre njegove izgradnje okolna domaćinstva, prilikom većih i obilnijih padavina, trpela veliku štetu od poplava.

Nakon obilaska Gornje Gušterice, direktor Đurić posetiće predškolsku ustanovu „Sunce” u selu Donja Gušterica, koja funkcioniše uz materijalnu podršku Kancelarije za KiM, a zatim će obići Dom kulture u Dobrotini, za čije je kompletno opremljanje Kancelarija za KiM obezbedila sredstva u iznosu od 800 hiljada dinara.

Posetu selima u opštini Lipljan u centralnom delu Kosmeta direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić završiće u Domu kulture u Donjoj Gušterici, gde će razgovarati sa meštanima.

Comments

Pročitaj još