Đurić i delegacija Izraela o aktuelnoj situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Izraela na čelu sa zamenikom generalnog direktora i direktorom Direkcije za Evro-Aziju i Balkan Cvi Ravnerom  o KiM i bilateralnm odnosima Srbije i Izraela .

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Đurić je zahvalio na principijelnoj podršci koju Izrael pruža Srbiji po pitanju poštovanja njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, saopštila je Kancelarija za KiM.

On je predstavnike izraelskog Ministarstva spoljnih poslova upoznao i sa tokom procesa dijaloga Beograda i Prištine, političkom i bezbednosnom situacijom u pokrajini, kao  I značajem odblokiranja procesa uspostavljanja Zajednice srpskih opština za opstanak i prosperitet srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

 

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."