Đurić i Ajgner o Kosovu i Metohiji

Kosovska Mitrovica, 3. novembra 2015.- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (S) urucio je danas kljuceve i resenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgradjenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bosnjacka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slucajno."Kosovska Mitrovica je za Srbe na Kosovu i Metohiji grad od strateskog znacaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sacuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja od 1999.godine naovamo i mi cemo nastaviti da posebnu paznju posvecujemo razvoju Kosovske Mitrovice", podvukao je Djuric.FOTO TANJUG/BOKI/ nr

Tok dijaloga Boegrada I Prištine i aktuelna politička i bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji bile su teme sastanka direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i ambasadora Austrije u Beogradu Johanesa Ajgnera.

Đurić je upoznao Ajgnera sa položajem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, istakavši da su zabrinjavajući učestali napadi na Srbe i njihovu imovinu, a od nedavno i na trgovinsku saradnju Beograda i Prištine.

Đurić smatra da bi Priština uskoro morala da odblokira proces formiranja Zajednice srpskih opština, najvažnijeg segmenta briselskog sporazuma, saopštila je Kancelarija.

Comments

Pročitaj još