Đurić i Ajgner o Kosovu i Metohiji

Tok dijaloga Boegrada I Prištine i aktuelna politička i bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji bile su teme sastanka direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i ambasadora Austrije u Beogradu Johanesa Ajgnera.

Đurić je upoznao Ajgnera sa položajem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, istakavši da su zabrinjavajući učestali napadi na Srbe i njihovu imovinu, a od nedavno i na trgovinsku saradnju Beograda i Prištine.

Đurić smatra da bi Priština uskoro morala da odblokira proces formiranja Zajednice srpskih opština, najvažnijeg segmenta briselskog sporazuma, saopštila je Kancelarija.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."