Poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu

Usled velikih padavina na teritoriji opštine Gračanica, poplavljena su nekoliko srpskih sela. Velika količina vode koja se sliva iz polja došla je pravo u dvorišta u Lepinu i Radevu, kao i domaćinstva koja se nalaze pored reke Sitnice.

Gotovo svaka veća kiša izaziva poplave u nekim domaćinstvima u ovim selima.

Kako tvrde meštani sela, poplave nastaju zbog nepravilnog prokopavanja ispusnih kanala koji umesto da vodu sprovode direktno u reku Sitnicu, ona otiče u ova dvorišta.

Ista dvorišta u Lepini zahvatile su poplave i početkom ove godine.

Ekipe javnih službi opštine Gračanica neprekidno su na terenu i prema rečima direktora Vladice Trajkovića angažovane su na odbrani od poplava na nekim kritičnim tačkama gde se voda izlila usled stvaranja kišnih kanala i potoka.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."