Jevtić i Stević o potrebama narodnih kuhinja na KiM

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić se danas sastao sa predsednicom eparhijske humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića“, Svetlanom Stević.

Tokom sastanka koji je održan u Ministarstvu za zajednice i povratak razgovaralo se o potrebama Narodnih kuhinja na Kosovu, kojih ima šest, i o načinu kako ministarstvo i sam ministar Jevtić može pružiti podršku i pomoć ovoj organizaciji koja na direktan način pomaže ne samo povratnike, nego i one koji na Kosovu žive, saopštenoje iz kabineta ministra Jevtića.

Jevtić je tokom sastanka istakao da je sama činjenica da postoji potreba za takvom jednom organizacijom na Kosovu dokaz da se na Kosovu teško živi.

„Srpski narod je duhovno ali i svakako vezan za Srpsku pravoslavnu crvku, kada govorimo o opstanku i ostanku na Kosovu i zato se mi kao institucija trudimo da pomažemo Crkvu onoliko koliko možemo. Znamo sa kojim se poteškoćama ljudi sreću i mišljenja sam da smo mi ti koji u skladu sa našim mogućnostima treba da pomažemo, što zapravo i činimo.Mišljenja sam da i ostale institucije, nevladine organizacije i pojedinci koji to mogu, treba da se uključe i da pomognu narodne kuhinje kako bi se svima onima koji imaju potrebu za ovom vrstom pomoći i pomoglo“, istakao je ministar Jevtić.

Jevtić je obećao da će u najskorijem periodu na konkretan način pomoći udruženju „Majka devet Jugovića“, u skladu sa potrebama i zahtevima same organizacije.

Svetlana Stević se zahvalila ministru Jevtiću na današnjem susretu i nesebičnoj pomoći koju Ministarstvo za zajednice i povratak već pruža Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."