• Početna>
  • Vesti>

Đurić u Velikom Rudaru poručio: Žene su stub srpskog naroda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je sa saradnicima obišao gazdinstvo Nadice Soforonijević, iz Velikog Rudara, čija farma broji više od sto ovaca i desetak koza.

Đurić je tom prilikom rekao da je Međunarodni dan žena dobra prilika da se podseti koliko u Srbiji ima hrabrih  majki, supruga i sestara, koje su snažni stubovi srpskog naroda. Njima, kako kaže Đurić, naš narod opstaje kroz vekove.

„Osmi mart kao dan kada se sa poštovanjem odnosimo prema ženama , ima smisla samo ako nas podseća da tako treba da se ophodimo svakoga dana prema onimakoje su snažan i pouzdan stub našeg naroda“, rekao je Đurić.

Nadica Sofornijević je medicinska sestra, koja veliki deo svog vremena provodi na svojoj farmi ovaca.

Đurić je istakao da je ona pravi primer svom mestu, i svima onima koji hoće da žive i uspeju u životu od svog rada.

„Mogu da kažem da ste uspešna žena zbog toga što ste u teškim, gotovo nemogućim uslovima očuvali svoju porodicu“, rekao je Đurić obraćajući se meptanki Velikog Rudara.

Nadica Sofronijević izrazila je veliko zadovoljstvo dolaskom direktora Kancelarije, koji , kako kaže, ima priliku da vidi prostranstva, na kojima i mladi naraštaji mogu da uzgajaju stoku i žive od svog rada.

Ipak, ona kaže da se gazdinstvo susretalo i sa velikim problemima, kada joj je pre sedam godina ukradeno 60 ovaca.

„Mogu da se zahvalim Eparhiji raško-prizrenskoj i vladiki Teodosiju koji su mi dali par ovaca, od kojih sada imam više od 100 ovaca u stadu“, istakla je Sofronijević.

Comments

Pročitaj još