Peticija u četvrtak kod premijera Vučića

Peticija Patriotskog bloka sa zahtevom da se izbori po zakonu o lokalnoj samoupravi Republike Srbije raspišu i na području Kosova i Metohije koju je u protekla tri meseca potpisalo 21.000 građana pokrajine, biće u četvrtak predata premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je danas  iz Opštinskog odbora DSS-a. Peticija će istog dana biti predata i predsednici Skupštine Srbije u ostavci Maji Gojković. “Ovom peticijom ne tražimo samo raspisivanje, već i održavanje lokalnih  izbora po zakonu RS u svim sredinama na Kosovu i Metohiji u kojima postoje tehničke mogućnosti za tako nešto”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsednik opštinskog odbora DSS-a Nemanja Jakšić.

Podršku akciji Patriotskog bloka za održavanje izbora RS na  Kosovu i Metohiji dao je i Andrija Mandić,  predsednik Nove srpske demokratije u Crnoj Gori koji je poručio da Srbi danas više nego ikad, gde god bili, na Kosovu i Metohiji ili u Crnoj Gori, moraju da budu solidarni.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."