Isplata dečjeg dodatka i socijalne pomoći u sredu ili četvrtak ?

splata dečjeg dodatka i socijalne pomoći za decembar 2015. i januar 2016. za korisnike na Kosovu i Metohiji, očekuje se u sredu, 9. marta, potvrđeno je za KoSSev u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Isplata ove pomoći na početku godine ne može se vršiti dok program za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji ne usvoji Vlada, dodaju iz ove kancelarije.
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da se “isplata dečjeg dodatka i socijalne pomoći na početku godine ne može izvršiti dok program za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji ne usvoji Vlada” i dodali:
“Program za 2016. godinu usvojen je Zaključkom Vlade, 27. februara, nakon čega su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i Kancelarija za Kosovo i Metohiju predali naloge finansijskim službama za isplatu svih socijalnih pomoći. Isplata pomoći za decembar i januar tekuće godine očekuje se u sredu, 09. marta.”
S druge strane, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja korisnicima koji su informacije zatražili putem “Brzih odgovora” rečeno je da će isplata početi u četvrtak 10.decembra.

Izvor: Kossev portal i Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."