Karavan RTS-a u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici

Radio televizija Srbije nastavlja da deli poklone koje su u ime juga Srbije i Kosova i Metohije u novogodišnjem programu osvojili glumci, pevači i RTS-ova lica poreklom iz ovih krajeva.

Novogodišnji program bio je svojevrsno takmičenje, a posle Prokuplja, Leskovca, Gadžinog Hana i drugih gradova Karavan RTS-a posetio je sever Kosova i Metohije.

Deo pobedničkog tima RTS-a stigao je i do Kosovske Mitrovice i Zvečana gde je poklonima obradovao najmladje. Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“ uručen je televizor a mališani su dobili i knjige i muzičke diskove.

Najveća nagrada donosiocima bilo je zadovoljstvo i osmesi mališana koji su na najiskreniji način pokazali radost zbog poklona.

Urednik RTS-a Milica Nedić uživala je u njihovom društvu.

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast da u ime kuće koju predstavljam posetimo našu južnu srpsku pokrajinu. Svi naši mališani, i ovde u Zvečanu i u Kosovskoj Mitrovici, Bujanovcu, Beogradu i u Nišu zaslužuju da svuda čujemo ovaj osmeh, radost i raspoloženje. Svako od njih zaslužuje pažnju, poverenje i brigu ali i osmeh jer njihov osmeh je stvarno najdraži poklon nama – znači da uspevamo u tome i trudićemo se da ovu akciju nastavimo i obidjemo i ostalu decu gde je pomoć neophodna“, rekla je Milica Nedić.

Čedomir Mirković, estradni umetnik i promoter akcije RTS-a izrazio je takodje zadovoljstvo boravkom na Kosovu i Metohiji.

U Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“ nisu krili zadovoljstvo zbog ove posete.

„Ovo je pobednička ekipa Novogodišnjeg programa RTS-a i velika mi je čast da ih pozdravim. Takmičenje je bilo veoma dobro osmišljeno, navijali smo za njih i sada su oni obradovali su našu decu. Nadamo se da će biti još ovakvih prilika i da će ljudi obratiti pažnju na ovu decu koja rastu ovde u ovakvim uslovima, ovom okruženju“ , rekla je Jelena Antić, direktor PU „Danica Jaramaz“, Kosovska Mitrovica.
Tim RTS-a iskoristio je ovu priliku da se druži sa mališanima a nakon Severa odlaze put centralnog Kosova i Metohije gde nastavljaju druženje sa najmladjima.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još