• Početna>
  • Vesti>

Proglašeni najbolji radovi konkursa na temu “Sveti Sava”

U Kosovskoj Mitrovici  danas su svečano uručene nagrade učenicima koji su imali najbolje literarne I likovne radove na temu “Sveti Sava”.

Na konkursu koji je organizovala Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge u saradnji sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica, učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine.

U ime Ustanove za sport, omladinu I specijalizovane usluge nagrađenim učenicima obratila se rukovodilac Sektora za omladinu Nada Vučić. Čestitajući  najuspešnijima, ona je poručila da će deca u svom budućem radu imati podršku ove ustanove i Opštine.

“Naša je preporuka da nastavite da radite. Želimo da vas motivišemo da nastavite u tom smeru. Mi ćemo nastaviti da podržavamo rad ovih mladih stvaralaca I rad nastavnika. Milsimd a je komisija adekvatno ocenila sve radove I da su bile male nijanse između nagrađenih”, rekla je Vučić.

Gordana Blagojević, učenica prve godine Srednje medicinske škole iz Kosovske Mitrovice, osvojila je nagrade u obe stvaralačke kategorije.

“Bila mi je velika čast što sam učestvovala na ovom konkursu. Zadovoljstvo je bilo nacrtatai I napisati nešto o Sv. Savi.  Ovo mi predstavlja podstrek za dalje pisanje I crtanje, za dalji rad”, istakla je Blagojević.

Profesorima nagrađenih učenika odato je priznanje za rad, a zahvalnica je dodeljena i Gradskoj biblioteci “Vuk Karadžić” koja je obezbedila knjige za nagrađene.

Comments

Pročitaj još